Salīdzinām hidrogēla mēneša lēcas!

#

Šoreiz gribam Tevi iepazīstināt ar hidrogēla kontaktlēcām.
Ja esi lasījis mūsu iepriekšējo rakstu par silikonhidrogēla lēcām, tad jau zini, ka tās laiž cauri vairāk skābekļa nekā hidrogēla lēcas. Hidrogēla kontaktlēcas ir iepriekšējās paaudzes lēcas, kurām gāzu caurlaidība jeb DK/t skaitlis nav tik augsts.

 

Kāpēc mēs vispār runājam par gāzu caurlaidību? Tas ir tāpēc, ka ieliekot kontaktlēcas acīs, mēs norobežojam acs radzeni no ārējās vides un pārtraucam skābekļa piegādi. Tādēļ ir svarīgi, lai kontaktlēcu materiāls laiž skābekli pietiekami daudz, lai acis jutās labi. Gāzu caurlaidību ietekmē arī kontaktlēcas biezums – jo plānāka ir kontaktlēca, jo vairāk skābekļa tā laidīs cauri. 

Šoreiz lai uzskatāmāk parādītu katras kontaktlēcas priekšrocības, esam salīdzinājusi dažas no iecienītajām hidrogēla kontaktlēcām:

Tā kā hidrogēla kontaktlēcām skābekļa caurlaidība nav ļoti augsta, tās nav paredzētas nesāt vairāk par 8 stundām dienā! Un protams, jo lielāks DK/t rādītājs, jo labāk - no šoreiz piedāvātajām kontaktlēcām, acīm draudzīgākas būtu Frequency 55 AS un BioLens.

 

Hidrogēla kontaktlēcu priekšrocība ir tā, ka tām ir lielāks ūdens saturs (lielākoties vairāk par 50%), jo hidrogēls piesaista ūdeni. Tādēļ šāda tipa lēcas ir ieteicamas cilvēkiem ar sausākām acīm, ar izteiktu diskomforta sajūtu, kas rodas, lietojot kontaktlēcas.

 

Papildus labums, ko piedāvā  Frequency 55 AS un BioLens kontaktlēcu ražotāji ir  lēcas asfēriskais dizains. Tas ļauj  gaismai fokusēties vienā punktā un izvairīties no liekas gaismas izkliedes. Līdz ar to tiek samazināti nevēlamie kropļojumi un palielināta redzes kvalitāte.

Hidrogēla kontaktlēcas izcili derēs cilvēkiem, kuri grib lietot kontaktlēcas dažas stundas dienā. Piemēram, ikdienas sporta nodarbībās, mācību laikā u.c.

Vienmēr atceries, ka, ja vēlies izmēģināt jaunas kontaktlēcas, tad Tev ir jākonsultējas ar optometristu. Viņš palīdzēs piemeklēt kontaktlēcas, kuras Tavam acīm derēs pēc izmēra un radīs komfortu!


Izvēlies savām acīm un ikdienai piemērotākās kontaktlēcas!