Salīdzinam silikonhidrogēla mēneša lēcas!

#

Mūsu mērķis kā vienmēr ir rūpēties par Tavām acīm un to labsajūtu, tāpēc gribam Tev vairāk pastāstīt par dažādiem kontaktlēcu veidiem, varbūt savas idealās lēcas vēl nemaz neesi atradis!

 

Šoreiz  gribam salīdzināt divas labas silikonhidrogēla kontaktlēcas. Skan dikti sarežģīti, bet sakot tā vienkārši - silikonhidrogēls ir jaunās paaudzes materiāls, kurš ļauj Tavam acīm lābāk elpot. Ieliekot lēcas acīs, mēs tām veidojam siltumnīcas apstākļus un lēca nosaka, cik daudz skābekļa saņems Tavas acis. Tāpēc viens no svarīgākajiem lēcu parametriem ir DK/t jeb gāzu caurlaidības koeficients. Jo lielāks ir šīs koeficients, jo labāk Tavas acis elpos un varēsi vienas dienas ietvaros lietot lēcas ilgāk (līdz pat 15 stundām dienā)! Kā redzi, šajā ziņā Tavām acīm nedaudz draudzīgākas ir ReFresh Eyes Smart monthly lēcas, tās paredzētas pagarinātas dienas lietošanai.

 

Ūdens saturs lēcā nodrošina acs mitrināšanu. Pēc tā daudzuma lēcā var spriest no kāda materiāla tā ir veidota.Hidrogēla lecām ūdens sastāda vairāk par 50% un tas ir galvenā lēcas sastāvdaļa. Savukārt silikonhidrogēla lēcās par mitrināšanu atbild silikons, tāpēc ūdens saturs ir mazāks.

 

Lai gan liekas, ka visas kontaktlēcas ir vienādi apaļas, tā tas nemaz nav. Katrai firmai ir savs lēcas maliņas dizains. Noapaļotas maliņas rada lielāku komfortu, jo tās labāk pieguļ acij un mirkšķināšanas brīdī nekairina plakstiņu, ļaujot tam viegli slīdēt pāri kontaktlēcai. Abām mūsu apspriestajām lēcām ražotājs padomājis par šo mazo, bet tik patīkamo sīkumu!

 

UV aizsardzība arī nekad nav lieka! Ilgstoša UV staru iedarbība uz acs struktūrām var izraisīt acs slimību veidošanos. Parūpējies, lai Tavas acis ir aizsargātas no kaitīgajiem stariem!

 

Un atceries! Katrai acij (radzenei) ir savs izliekums, tāpat arī katrai lēcai ir savs izmērs. Abu šorezi salīdzināto lēcu diamentrs ir 14,0 mm, taču tām ir atšķirīgs bāzes rādiuss (B.C) jeb kontaktlēcas izliekums. Tāpēc pirms sāc lietot jaunās lēcas, obligāti pakonsultējies ar optometristu, lai pārliecinātos, ka lēcas der Tavām acīm! Oversize kontaktlēcas, atšķirībā no džemperiem, nav stilīgi!