Kā sagatavoties redzes pārbaudei.

#

Mēs vienmēr un daudz runājam par kontaktlēcām, šķīdumiem, pilieniem, bet reizēm aizmirstam par vienu būtisku lietu, par REDZES PĀRBAUDI! Ja vēlies veiksmīgi lietot kontaktlēcas un būt pārliecināts, ka Tavām acīm nekas nekaiš, tad tās laiku pa laikam jārāda speciālistam.

 

Savukārt, lai iegūtu maksimālu labumu un efektivitāti no redzes pārbaudes, Tev tai arī jāsagatavojas. Skan dīvaini, vaine?! Ne vienu vien mulsina piebilde, ka uz vizīti jānāk, piemēram, ar lēcām.

 

Tad nu pastāstīšu Tev kā sagatavoties redzes pārbaudei un kāpēc to jādara. Ja ikdienā lieto kontaktlēcas, tad arī uz pārbaudi tiešām jānāk ar kontaktlēcām (vai vismaz jāpaņem tās līdzi), lai optometrists varētu novērtēt Tavu acu ikdienu. Ir svarīgi saprast, vai kontaktlēcas, kuras lieto, Tev tiešām der, vai Tu ar tām redzi labi un vai Tavām acīm tās patīk.

 

Ja uz pārbaudi nāksi bez kontaktlēcām, bet ar sūdzībām, ka kaut kas nav labi, speciālists nevarēs Tev pateikt, kāpēc tā. Vislabāk ir nākt ar jau palietotām lēcām, kuras jau drīz būtu jāmaina. Ja redzes speciālists redzēs Tavas acis un kontaktlēcas „sliktākajā” stāvoklī, tad varēs attiecīgi sniegt vairāk tieši Tev nepieciešamo padomu!

 

Tas pats attiecas arī uz vienas dienas kontaktlēcu lietotājiem, pat ja kontaktlēcas lieto samērā reti. Ieliec kontaktlēcas acīs no paša rīta un nāc uz pārbaudi vakara pusē.

 

Esi no tiem cilvēkiem, kuri mēdz aizmirst, kādas kontaktlēcas lieto? Tad obligāti paņem līdzi kontaktlēcu iepakojumu . Mums tas ir svarīgi!

 

Ja Tev ir arī brilles (atklāšu Tev noslēpumu, ka brillēm ir jābūt!), tad tās arī paņem līdzi. Jo vairāk optometrists zinās par Tavu redzi, jo labāku redzes korekcijas risinājumu viņš varēs Tev piedāvāt.

 

Starp citu, kad pēdējo reizi redzi esi pārbaudījis Tu?   Pastāvīgajiem kontaktlēcu lietotājiem redzes speciālistu jāapmeklē reizi pusgadā, jo kontaktlēcas tomēr ir svešķermenis Tavās acīs. Tāpec acu veselība regulāri ir jānovērtē un būtiskākās izmaiņās var redzēt tikai mikroskopā.